Ramowy program studiów
Szczegóły ramówki
Ramówka: FA-1-17-18
Kierunek: filologia
Forma studiów:
- S - stacjonarne
- N - niestacjonarne
Nazwa przedmiotu |
Ogółem godzin przedmiotu | 1 rok | 2 rok | 3 rok | ||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sem. 1 | Sem. 2 | Sem. 3 | Sem. 4 | Sem. 5 | Sem. 6 | |||||||||||||||||
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
|||||||||||
I | brak | |||||||||||||||||||||
1. |
PNJA - Reading and vocabulary
(FA-1-1_6,1) |
S: 185.0 N: 185.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 25.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 25.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||
2. |
PNJA - Listening and speaking
(FA-1-1_6,2) |
S: 215.0 N: 215.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 25.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 25.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||
3. |
PNJA - Writing
(FA-1-1_6,3) |
S: 185.0 N: 185.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 25.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 25.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||
4. |
Wstęp do językoznawstwa
(FA-1-1,5) |
?: 40.0 |
?: 40.0 |
?: 3.0 |
||||||||||||||||||
5. |
Wstęp do literaturoznawstwa
(FA-1-1,6) |
S: 40.0 N: 25.0 |
S: 40.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||||
6. |
Gramatyka praktyczna języka angielskiego
(FA-1-1_2,7) |
S: 70.0 N: 55.0 |
S: 45.0 N: 35.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 25.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||
7. |
Przedmiot do wyboru: Literatura powszechna
(FA-1-1,8a) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
8. |
Przedmiot do wybory: Tatry i Podhale w literaturze pięknej
(FA-1-1,8b) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
9. |
Fonetyka
(FA-1-1,9) |
?: 70.0 |
?: 70.0 |
?: 5.0 |
||||||||||||||||||
10. |
Język obcy do wyboru: Język niemiecki
(FA-1-1_5,10a) |
S: 150.0 N: 100.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||
11. |
Język obcy do wyboru: Język rosyjski
(FA-1-1_5,10b) |
S: 120.0 N: 100.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
N/S: 30.0 N: 20.0 |
N/S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||
12. |
Bezpieczeństwo i higiena pracy
(FA-1-1,11) |
?: 15.0 |
?: 15.0 |
?: 1.0 |
||||||||||||||||||
13. |
Ochrona własności intelektualnej
(FA-1-1,12) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
14. |
Przedmiot do wyboru: Strategie uczenia się języków obcych
(FA-1-1,13a) |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
15. |
Przedmiot do wyboru: Nauka języka obcego z komputerem
(FA-1-1,13b) |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
16. |
Kultura brytyjska
(FA-1-2,6) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
17. |
Gramatyka opisowa
(FA-1-2,7) |
S: 25.0 N: 20.0 |
S: 25.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
18. |
Przedmiot do wyboru: Komunikacja interpersonalna
(FA-1-2,8a) |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
19. |
Przedmiot do wyboru: Public speaking
(FA-1-2,8b) |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
20. |
Psychologia ogólna
(FA-1-2,10n) |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||||
21. |
Pedagogika ogólna
(FA-1-2,11n) |
?: 45.0 |
?: 45.0 |
?: 3.0 |
||||||||||||||||||
22. |
Przygotowanie psychologiczno-pedagogiczne do nauczania we wszystkich typach szkół i placówek
(FA-1-2,12n) |
?: 60.0 |
?: 60.0 |
?: 4.0 |
||||||||||||||||||
23. |
Praktyka pedagogiczna śródroczna
(FA-1-2_5,13n) |
S: 300.0 N: 300.0 |
S: 90.0 N: 90.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 90.0 N: 90.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||
24. |
Literatura brytyjska
(FA-1-3_4,5) |
S: 85.0 N: 50.0 |
S: 40.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 45.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||
25. |
Kultura USA
(FA-1-3,6) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
26. |
Historia Wielkiej Brytanii
(FA-1-3_4,7) |
S: 45.0 N: 30.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||
27. |
Przedmiot do wyboru: Korespondencja urzedowa i biznesowa
(FA-1-3,8a) |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
28. |
Przedmiot do wyboru: Creative writing
(FA-1-3,8b) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
29. |
Przedmiot do wyboru: Filozofia
(FA-1-3,9a) |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 1.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
30. |
Przedmiot do wyboru: Socjologia
(FA-1-3,9b) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 1.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
31. |
Przedmiot do wyboru: Historia i kultura Kanady
(FA-1-3,11a) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
32. |
Przedmiot do wyboru: Historia i kultura Australii
(FA-1-3,11b) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
33. |
WF
(FA-1-3,12) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 0.0 |
||||||||||||||||||
34. |
Podstawy dydaktyki ogólnej
(FA-1-3,13n) |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
35. |
Dydaktyka nauczania języka angielskiego
(FA-1-3_5,14n) |
S: 105.0 N: 75.0 |
S: 60.0 N: 45.0 |
S: 4.0 N: 4.0 |
S: 45.0 N: 30.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||
36. |
Technologia informacyjna
(FA-1-4,7) |
S: 0 N: 20.0 |
N/S: 30.0 N: 20.0 |
N/S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
37. |
Przedmiot do wyboru: Kinematografia brytyjska
(FA-1-4,8a) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
38. |
Przedmiot do wyboru: Kinematografia amerykańska
(FA-1-4,8b) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
39. |
Odmiany języka angielskiego (British English)
(FA-1-4_5,9a) |
S: 60.0 N: 40.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||
40. |
Odmiany języka angielskiego (American English)
(FA-1-4_5,9b) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
41. |
Gramatyka kontrastywna
(FA-1-4,11n) |
S: 50.0 N: 40.0 |
S: 50.0 N: 40.0 |
S: 4.0 N: 4.0 |
||||||||||||||||||
42. |
Emisja głosu
(FA-1-4,13n) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
43. |
Literatura USA
(FA-1-5_6,5) |
S: 75.0 N: 45.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 45.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||
44. |
Historia USA
(FA-1-5,6) |
S: 45.0 N: 25.0 |
S: 45.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||||
45. |
Projekty europejskie w szkole
(FA-1-5,10n) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
46. |
Pierwsza pomoc i profilaktyka zdrowia w szkole
(FA-1-5,11n) |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 30.0 N: 15.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
47. |
Seminarium dyplomowe
(FA-1-5_6,12) |
S: 60.0 N: 40.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||
48. |
Przedmiot do wyboru: Podstawy zarządzania firmą
(FA-1-6,6a) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
49. |
Przedmiot do wyboru: Tworzenie biznespalnu
(FA-1-6,6b) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
50. |
Administracja i zarządzanie w oświacie
(FA-1-6,8n) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
51. |
Etyka zawodowa
(FA-1-6,9n) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
52. |
Językowe podstawy edytorstwa
(FA-1-2,10t) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
53. |
Wstęp do przekładoznawstwa
(FA-1-2,11t) |
S: 60.0 N: 30.0 |
S: 60.0 N: 30.0 |
S: 4.0 N: 4.0 |
||||||||||||||||||
54. |
Stylistyka języka polskiego
(FA-1-2_3,12t) |
S: 55.0 N: 40.0 |
S: 25.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||
55. |
Stylistyka języka angielskiego
(FA-1-2,13t) |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||||
56. |
Praktyka tłumaczeniowa
(FA-1-2_5,14t) |
S: 420.0 N: 300.0 |
S: 90.0 N: 90.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 30.0 S: 60.0 N: 30.0 N: 60.0 |
S: 1.0 S: 2.0 N: 2.0 N: 1.0 |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 60.0 S: 60.0 S: 60.0 N: 60.0 |
S: 2.0 S: 2.0 S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||
57. |
Gramatyka kontrastywna
(FA-1-3_4,13t) |
S: 55.0 N: 45.0 |
S: 25.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||
58. |
Przekładoznawstwo w biznesie i prawie
(FA-1-4-11t) |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 5.0 N: 5.0 |
||||||||||||||||||
59. |
Przekład literacki
(FA-1-4,12t) |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
60. |
Przekładoznawstwo w medycynie i technice
(FA-1-5,9t) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
61. |
Przekład ustny
(FA-1-5_6,10t) |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 30.0 N: 30.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 15.0 N: 15.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||
62. |
Przekład audiowizualny
(FA-1-5,11t) |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 30.0 N: 20.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||||||
63. |
Etyka zawodowa
(FA-1-6,9t) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
64. |
Wstęp do językoznawstwa
(FA-1-1,5,17-18) |
S: 40.0 N: 25.0 |
S: 40.0 N: 25.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||||
65. |
Fonetyka
(FA-1-1_3,10,17-18) |
S: 100.0 N: 85.0 |
S: 40.0 N: 35.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
S: 30.0 N: 25.0 |
S: 2.0 N: 2.0 |
||||||||||||||
66. |
Bezpieczeństwo i higiena pracy
(FA-1-1,12,17-18) |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 15.0 N: 10.0 |
S: 1.0 N: 1.0 |
||||||||||||||||||
67. |
Pedagogika ogólna
(FA-1-2,11,17-18) |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 45.0 N: 45.0 |
S: 3.0 N: 3.0 |
||||||||||||||||||
68. |
Przygotowanie psychologiczno-pedagogiczne do nauczania we wszystkich typach szkół i placówek
(FA-1-2,12,17-18) |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 60.0 N: 60.0 |
S: 4.0 N: 4.0 |