Ramowy program studiów
Szczegóły ramówki
Ramówka: K-1-19-20
Kierunek: kosmetologia
Forma studiów:
- S - stacjonarne
- N - niestacjonarne
Nazwa przedmiotu |
Ogółem godzin przedmiotu | 1 rok | 2 rok | 3 rok | ||||||||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Sem. 1 | Sem. 2 | Sem. 3 | Sem. 4 | Sem. 5 | Sem. 6 | |||||||||||||||||
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
godz. | Pkt ects |
|||||||||||
I | brak | |||||||||||||||||||||
1. |
Język angielski
(K-1-1_5,1a.19) |
S: 150.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||
2. |
Anatomia
(K-1-1,2.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
3. |
Podstawy chemii
(K-1-1,3.19) |
S: 45.0 N: 0 |
S: 45.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
4. |
Histologia I
(K-1-1,4.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
5. |
Biologia z genetyką
(K-1-1,5.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
6. |
Higiena
(K-1-1,6.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
7. |
Estetyka
(K-1-1,7.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
8. |
Bezpieczeństwo i higiena pracy
(K-1-1,8.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
9. |
Etyka zawodowa
(K-1-1,9.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
10. |
Fizjologia
(K-1-1,10.19) |
S: 50.0 N: 0 |
S: 50.0 |
S: 4.0 |
||||||||||||||||||
11. |
Pierwsza pomoc
(K-1-1,11.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
12. |
Technologia informacyjna
(K-1-1,12.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
13. |
Immunologia
(K-1-1,13.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
14. |
Mikrobiologia
(K-1-2,2.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
15. |
Chemia kosmetyczna I
(K-1-2,3.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
16. |
Histologia II
(K-1-2,4.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
17. |
Podstawy dermatologii
(K-1-2,5.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
18. |
Kosmetologia I
(K-1-2,6.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
19. |
Diagnostyka kosmetologiczna
(K-1-2,7.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
20. |
Patofizjologia
(K-1-2,8.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
21. |
Podstawy biochemii I
(K-1-2,9.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
22. |
Podstawy biofizyki
(K-1-2,10.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
23. |
Promocja zdrowia
(K-1-2,11.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
24. |
Kosmetologia II
(K-1-3,2.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
25. |
Chemia kosmetyczna II
(K-1-3,3.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
26. |
Dermatologia kliniczna
(K-1-3,4.19) |
S: 5.0 N: 0 |
S: 5.0 S: 0 |
S: 0.0 S: 0 |
||||||||||||||||||
27. |
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca I
(K-1-3,5.19) |
S: 110.0 N: 0 |
S: 110.0 |
S: 6.0 |
||||||||||||||||||
28. |
Podstawy biochemii II
(K-1-3,6.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
29. |
Receptura kosmetyczna
(K-1-3,7.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
30. |
Fizjoterapia i masaż
(K-1-3,8.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
31. |
Marketing sensoryczny
(K-1-3,9.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
32. |
Farmakologia
(K-1-4,2.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
33. |
Dermatologia estetyczna
(K-1-4,3.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
34. |
Kosmetologia pielęgnacyjna i upiększająca II
(K-1-4,4.19) |
S: 110.0 N: 0 |
S: 110.0 |
S: 6.0 |
||||||||||||||||||
35. |
Technologia produkcji kosmetyków
(K-1-4,5.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
36. |
Analiza sensoryczna
(K-1-4,6.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
37. |
Podstawy toksykologii
(K-1-4,7.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
38. |
Zarządzanie czasem
(K-1-4,8.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
39. |
Aspekty prawne prowadzenia działalności i wykonywania usług z elementami ochrony własności intelektualnej
(K-1-4,10.19) |
S: 20.0 N: 0 |
S: 20.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
40. |
Gerontologia
(K-1-5,3.19) |
S: 45.0 N: 0 |
S: 45.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
41. |
Techniki relaksacyjne
(K-1-5,4.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
42. |
Dietetyka
(K-1-5,5.19) |
S: 45.0 N: 0 |
S: 45.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
43. |
Przedmiot do wyboru: podstawy psychologii
(K-1-1,14a.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
44. |
Przedmiot do wyboru- Podstawy socjologii
(K-1-1,14b.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
45. |
Techniki negocjacji
(K-1-2,12a.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
46. |
Techniki sprzedażowe
(K-1-2,12b.19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
47. |
Podstawy ekonomii
(K-1-4,9a.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
48. |
Podstawy rachunkowości
(K-1-4,9b.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
49. |
Muzykoterapia
(K-1-4,12a.1.ob.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
50. |
Podstawy alergologii
(K-1-4,12a.2.ob.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
51. |
Podstawy endokrynologii
(K-1-4,12b.1.km.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
52. |
Sztuka prowadzenia rozmowy
(K-1-4,12b.2.km.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
53. |
Informatyka w nowoczesnym gabinecie
(K-1-4,12b.3.km.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
54. |
Balneologia
(K-1-5,7a.1.ob19) |
S: 25.0 N: 0 |
S: 25.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
55. |
Kosmetyka świata
(K-1-5,7a.2.ob.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
56. |
Aqua i termoterapia
(K-1-5,7a.3.ob.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
57. |
Kosmetyka naturalna z argilloterapią
(K-1-5,7a.4.ob.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
58. |
Refleksoterapia
(K-1-5,7a.5.ob.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
59. |
Ekokosmetyka
(K-1-5,7a.6.ob.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
60. |
Orientalne formy masażu
(K-1-5,7a.7.ob.19) |
S: 50.0 N: 0 |
S: 50.0 |
S: 4.0 |
||||||||||||||||||
61. |
Podstawy onkologii
(K-1-5,7b.1.km.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 25.0 S: 5.0 |
S: 2.0 S: 0.0 |
||||||||||||||||||
62. |
Flebologia
(K-1-5,7b.2.km.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 25.0 S: 5.0 |
S: 2.0 S: 0.0 |
||||||||||||||||||
63. |
Zaawansowane techniki pielęgnacyjne - nowoczesna kosmetologia
(K-1-5,7b.3.km.19) |
S: 40.0 N: 0 |
S: 40.0 |
S: 3.0 |
||||||||||||||||||
64. |
Medycyna estetyczna
(K-1-5,7b.4.km.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
65. |
Diabetologia
(K-1-5,7b.5.km.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
66. |
Pielęgnacja stóp z elementami podologii i biomechaniki
(K-1-5,7b.6.km.19) |
S: 50.0 N: 0 |
S: 50.0 |
S: 4.0 |
||||||||||||||||||
67. |
Wychowanie fizyczne
(K-1-2_3,13.19) |
S: 60.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 0.0 |
S: 30.0 |
S: 0.0 |
||||||||||||||||
68. |
Praktyka zwodowa
(K-1-3,11.19) |
S: 120.0 N: 0 |
S: 120.0 |
S: 5.0 |
||||||||||||||||||
69. |
Język niemiecki
(K-1-1_5.1b19) |
S: 150.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||
70. |
Praktyka zawodowa wdrożeniowa
(K-1-2,14.19) |
S: 120.0 N: 0 |
S: 120.0 |
S: 5.0 |
||||||||||||||||||
71. |
Kultura bycia i języka
(K-1-4,12a.3.km.19) |
S: 15.0 N: 0 |
S: 15.0 |
S: 1.0 |
||||||||||||||||||
72. |
Praktyka zawodowa w sektorze kosmetologii medycznej
(K-1-6,2a.19) |
S: 600.0 N: 0 |
S: 600.0 |
S: 25.0 |
||||||||||||||||||
73. |
Praktyka zawodowa w sektorze odnowy biologicznej wellness&spa
(K-1-6,2b.19) |
S: 600.0 N: 0 |
S: 600.0 |
S: 25.0 |
||||||||||||||||||
74. |
Odnowa biologiczna
(K-1-5,2.19) |
S: 50.0 N: 0 |
S: 50.0 |
S: 4.0 |
||||||||||||||||||
75. |
Podstawy zarządzania
(K-1-5,6.19) |
S: 30.0 N: 0 |
S: 30.0 |
S: 2.0 |
||||||||||||||||||
76. |
Praktyka zawodowa
(K-1-4,11.19) |
S: 120.0 N: 0 |
S: 120.0 |
S: 5.0 |